Best Sports Jokes For Kids

Best Sports Jokes For Kids

Be it any game of sports, a touch of humour always makes it more entertaining for those who follow it as a passion, profession, or both. Jokes for kids are a positive, powerful tool that can relieve stress, lighten up a mood, or improve their self-esteem and sports jokes can help boost their interest in sports.

Funny Sports Jokes for Kids

A Joke is a form of humour with a short narrative that usually ends with dialogue or a punchline. Its well-defined narrative structure uses a pun, irony, or sarcasm as wordplay. Children develop an understanding of humour through social interaction. Laughter releases feel-good brain chemicals that encourage family connection, diffuse their anxiety and make information more memorable. Teachers and parents have found that joke books can spark excitement in reluctant or struggling readers. Jokes allow a kid to create positive associations instantly. Reading a joke and getting instant appreciation helps them to build self-confidence and opens the door for learning. As kids grow into preteens and teens, their sense of what’s funny grows more sophisticated. In case your kid has a fascination for sports, sharing jokes on that theme will nurture their interest and help develop their competitive spirit. From witty fan banter, classic one-liners to puns for kids, sports jokes can be silly enough to boost spirits or improve their sense of humour.
Here is a compilation of the best sports jokes to make you groan, giggle and guffaw with your entire family and create happy memories for kids to cherish.

Soccer Jokes for Kids

These hilarious soccer jokes will turn kids into young comedians. Reading these jokes will build vocabulary and fun homophone wordplay.

1. Why can’t anyone possibly play soccer in a jungle?

Answer: There are just too many cheetahs.

2. Soccer is surprisingly relevant to my life.

Answer: Just consider the lack of goals.

3. Why are soccer players excellent at math?

Answer: They know how to use their heads.

4. What lights up a soccer stadium?

Answer: A soccer match!

5. Why can’t Cinderella play soccer?

Answer: Because she’s always running away from the ball!

6. Why did the soccer ball decide to quit the team?

Answer: Well, he became tired of getting kicked around.

7. What position does a ghost play in soccer?

Answer: Ghoulie

8. How did the football ground end up in a triangle?

Answer: Somebody took a corner!

9. Two soccer teams play a game against each other. The home team wins, but not a single man from either team scored a goal. How can this be?

Answer: They were women’s teams.

10. Why did the soccer player bring string to the game?

Answer: He wanted to tie things up.

Football Jokes for Kids

Football is a popular sport in the USA. Though it’s an intense game, there’s no reason why we cannot have some fun by sharing jokes to calm those nerves after a match.

1. What part of a football pitch smells nicest?

Answer: The ‘scent’er spot!

2. What tea do football players drink?

Answer: Penal-TEA!

3. How did America steal the name for football?

Answer: They grabbed it and ran.

4. How do football players deal with their problems?

Answer: Tackle them head-on.

5. A man takes his five-year-old son to his first football game.

Answer: They had great seats right behind their team’s bench.

6. What did the football coach say to the broken vending machine?

Answer: Give me my ‘quarter back’!

7. How do hens encourage their football teams?

Answer: They egg them on!

8. Why did the chicken get sent off?

Answer: For persistent fowl play!

9. What do vampire footballers have at half-time?

Answer: Blood oranges.

10. Every football player goes to a particular place when they want to buy new uniforms.

Answer: They go to New Jersey.

Baseball Jokes for Kids

You either love watching baseball or love playing it if you happen to be a baseball fan. Now let’s just laugh over these baseball jokes to inject humour into your kid’s life and alleviate their boredom.

1. Which baseball player can hold water the best?

Answer: It’s the pitcher.

2. When is a baseball player like a thief?

Answer: When he steals a base.

3. Why do baseball pitchers stay away from caves?

Answer: They don’t like bats.

4. Where do they keep the largest diamond in NYC?

Answer: Yankee Stadium

5. What goes all the way around the baseball field but never moves?

Answer: The fence.

6. What did the baseball glove say to the ball?

Answer: Catch ya later!

7. How is a baseball team similar to a pancake?

Answer: They both need a batter.

8. Why do hamburgers make good baseball players?

Answer: They’re great at the plate!

9. Why do spiders make such great baseball players?

Answer: Because they catch flies!

10. Why was night baseball started?

Answer: Because bats like to sleep in the daytime.

Basketball Jokes for Kids

Basketball may be an intensely competitive sport that requires good focus and teamwork. Share these basketball jokes with your family to have fun together and build bonds that can last a lifetime.

1. When is a baby good at basketball?

Answer: When it’s dribbling!

2. What do you do when you see an elephant with a basketball?

Answer: Get out of the way!

3. Why do basketball players love donuts?

Answer: Because they can dunk them.

4. Which fast-food chain is most likely to win a basketball tournament?

Answer: Dunkin’ Donuts

5. If a basketball player gets an athlete’s foot, what’s an astronaut get?

Answer: Missile Toe!

6. What do you call a monkey who wins back-to-back titles?

Answer: The ‘Chimp’ion

7. Why did the basketball player go to jail?

Answer: Because he shot the ball.

8. What do you call a pig who plays basketball?

Answer: A ball hog!

9. Why did the fish refuse to play basketball?

Answer: He was afraid of the net.

10. Why are frogs so good at basketball?

Answer: They always make the jump shots.

Hockey Jokes for Kids

Hockey is a fast-paced game that teaches children two fundamental skills: maintaining balance and gliding. These hockey jokes will not only make your kids laugh but encourage them to play a game that is a great alternative to any other sedentary recreation.

1. What do a hockey play and a magician have in common?

Answer: They both do hat tricks.

2. What do you give a hockey player when he demands to be paid?

Answer: A check.

3. Why are hockey rinks always rounded?

Answer: Because if they were 90 degrees, then the ice would melt.

4. Why are hockey players good at making friends?

Answer: It’s probably because they’re pretty quick at breaking the ice.

5. Why are hockey players like goldfish?

Answer: You could tap on the glass, and you’d get their attention.

6. Where does a majority of a hockey player’s salary come from?

Answer: The tooth fairy

7. What did the skeleton drive to the hockey game?

Answer: The Zam-bony.

8. What’s the difference between hockey players and hippie chicks?

​​Answer: Hockey players shower after three periods

9. Why was there a delay at the leper hockey game?

Answer: There was a face-off in the corner.

10. What do a hockey game and an airboat have in common?

Answer: Loud fans.

Golf Jokes For Kids

Whether you’re a golfer or a golf fan, these funny golf jokes  will have you rolling with laughter – and they’re clean and safe for people of all ages.

1. What’s a golfer’s favourite letter?

Answer: Tee!

2. Why did the golfer carry two shirts?

Answer: In case he got a hole in one.

3. How many golfers does it take to change a light bulb?

Answer: FORE!

4. Why didn’t the skeleton play golf?

Answer: His heart wasn’t in it

5. What is a golfer’s favourite number?

Answer: Four!

6. What’s the easiest shot in golf?

Answer: Your fourth putt.

7. What are the worst words you can hear during a game of golf?

Answer: It’s still your turn!

8. When is the course too wet to play golf?

Answer: When your golf cart capsizes.

9. Why couldn’t Tiger Woods listen to music?

Answer: Because he broke the records.

10. How do golfers stay cool?

Answer: By standing next to the fans.

Other Sports Jokes for Kids

There are at the very least 8000 different kinds of sports around the world, including indoor games, outdoor games, ball games, and many more. So, let us read some of the jokes related to these games to laugh your heart to a happy and healthy life.

1. What is an insect’s favourite sport?

Answer: Cricket

2. What is the hardest part of skydiving?

Answer: The ground

3. Why is tennis such a loud sport?

Answer: The players raise a racquet.

4. What is harder to catch the faster you run?

Answer: Breath

5. At what sports do waiters do really well?

Answer: Tennis, as they serve very well.

6. Do you go rock climbing?

Answer: I would if I were boulder!

7. Why are penguins good race drivers?

Answer: Because they’re always in the pole position!

8. What’s a sheep’s favourite game?

Answer: Baa-dminton!

9. Why should bowling alleys be quiet?

Answer: So you can hear a pin drop!

10. How do you start a firefly race?

Answer: Ready, set, glow!

Jokes have the power to improve your emotional health, strengthen your relationships, increase the happiness quotient and even add years to your life. However, kids need boundaries when it comes to humour, just like they do in other areas. Never encourage mean-spirited or off-colour jokes. So it is essential to draw the line and be a good role model to your kids to help them understand and appreciate the humour in good taste.

Also Read:

School Jokes for Children
Thanksgiving Jokes for Children
Animal Jokes for Children