Big Kid

150 Best Trick Questions for Kids With Their Answers

Young kids are very inquisitive in nature; they seek answers to a lot of questions. The best way to satiate their hunger to know more is by asking trick questions. Here is a list of funny and thoughtful kids trick questions.

ADVERTISEMENT

Funny & Challenging Trick Questions for Kids

These questions will definitely engage kids’ minds and tickle their funny bones.

1. What goes through cities and fields but never moves?

ADVERTISEMENT

Answer: A road

2. I come down, but I never go up. What am I?

Answer: Rain

3. What’s a great name for a lawyer?

Answer: Sue

ADVERTISEMENT

4. People make me, save me, change me, raise me. What am I?

ADVERTISEMENT

Answer: Money

5. You can catch me, but you can’t throw me. What am I?

ADVERTISEMENT

Answer: A cold.

6. What room has no walls?

Answer: A mushroom

ADVERTISEMENT

7. What can fill a room but takes up no space?

ADVERTISEMENT

Answer: Light

8. What is 3/7 chicken, 2/3 cat, and 2/4 goat?

ADVERTISEMENT

Answer: Chicago

9. I have hands, but I cannot clap. What am I?

ADVERTISEMENT

Answer: Clock

10. Two waves had a race. Who won?

ADVERTISEMENT

Answer: They tide.

11. What kind of coat is best put on wet?

ADVERTISEMENT

Answer: A coat of paint

12. The more you take away from me, the larger I become. What am I?

ADVERTISEMENT

Answer: A hole

13. What do you find in the middle of nowhere?

ADVERTISEMENT

Answer: The letter H.

14. What has 13 hearts but no other organs?

ADVERTISEMENT

Answer: Pack of cards

15. What building has the most stories?

ADVERTISEMENT

Answer: The library

16. I am full of keys, but I cannot open any door. What am I?

Answer: A piano

17. What only starts to work after it is fired?

Answer: A rocket.

18. What has a head and a tail but no body?

Answer: A coin

19. What came first, the chicken or the egg?

Answer: Dinosaurs laid eggs long before there were chickens!

20. What is brown and sticky?

Answer: A stick.

21. In baseball, how many outs are there in an inning?

Answer: Six-each team has three

22. What has words but never speaks?

Answer: A book

23. What has legs but doesn’t walk?

Answer: A table

24. Just how far can a deer run into the woods?

Answer: Halfway

25. What kind of hair do oceans have?

Answer: Wavy.

26. What kind of band never plays music?

Answer: A rubber band

27. What gets wetter & wetter the more it dries?

Answer: A towel

28. Why did the clown visit the doc?

Answer: Because he was feeling kinda funny.

29. What has a thumb and four fingers but is not a hand?

Answer: A glove

30. What has lots of eyes but can’t see?

Answer: A potato

31. What is the exact middle of America?

Answer: The letter “r”

32. What is the name for a boomerang that does not return when thrown?

Answer: A stick.

33. What two words, when combined, hold the most letters?

Answer: Post office

34. What is black when it’s clean and white when it’s dirty?

Answer: A chalkboard

35. Where can you find an ocean with no water?

Answer: On a map.

36. David’s father has three sons: Snap, Crackle, and _____?

Answer: David

37. The more of this there is, the less you see. What is it?

Answer: Darkness

38. What did the ocean say to the beach?

Answer: Nothing, it just waved.

39. Two in a corner, one in a room, zero in a house, but one in a shelter. What is it?

Answer: Letter “R”

40. What never gets any wetter, no matter how much it rains?

Answer: The sea

41. What is round and extremely violent?

Answer: A vicious circle.

42. I have branches, but no fruit, trunk, or leaves. What am I?

Answer: A bank

43. What is the biggest problem with snow boots?

Answer: They melt.

44. Can you think of something you can serve but shouldn’t ever eat?

Answer: A volleyball.

45. What did the quilt say to the bed?

Answer: I have got you covered.

46. I’m light as a feather, yet the strongest person can’t hold me for five minutes. What am I?

Answer: Breath

47. Can you name the two things you can NEVER have for breakfast?

Answer: Lunch or dinner.

48. You can easily touch me but not see me. you can throw me out, but not away. What am I?

Answer: Your back

49. Do you know why ghosts and spirits make such terrible liars?

Answer: Because it’s easy to see right through them!

50. Born of sorrow, grows with age, you need a lot to be a sage. What is it?

Answer: Wisdom

51. Can you think of something that is always right in front of you but can never be seen or held?

Answer: The future.

52. Break it, and it is better, immediately set, and harder to break again.

Answer: A record

53. There’s a question that you can never answer yes to. Do you know what it is?

Answer: Are you asleep yet?

54. If you have me, you want to tell me. If you tell me, you don’t have me.

Answer: A secret

55. Can you think of something that is completely full of holes but still holds onto a lot of water?

Answer: Sponge

56. I have no life, but I can die. What am I?

Answer: A battery

57. Can you think of something with four eyes but is completely blind?

Answer: The word “Mississippi.”

58. April showers bring May flowers. What do may flowers bring?

Answer: Pilgrims

59. Can you think of something really easy to get into but really hard to get out of?

Answer: Trouble!

60. The captain took a bath without his belly getting wet.

Answer: Canoe

61. What word begins with E but only has one letter in it?

Answer: An envelope.

62. What is all over a house?

Answer: A roof

63. Can you think of something so delicate that just saying its name will break it immediately?

Answer: “Silence.”

64. I go in dry and come out wet; the longer I’m in, the stronger I get. What am I?

Answer: Teabag

65. I’m tallest when brand-new but much, much shorter when I’m worn out. What am I?

Answer: A candle.

66. What word of five letters has one left when two are removed?

Answer: Stone

67. Can you think of a word that starts with T, ends with T, and has T in it?

Answer: A teapot.

68. I sit in parliament. You’ll only see me at night. What am I?

Answer: An owl

69. What’s something that goes up and up and up but will never, ever go down?

Answer: Your age.

70. What falls but never breaks and breaks but never falls?

Answer: Night and day

71. What aren’t you able to use until you break it?

Answer: Eggs.

72. I’m so simple I only point, yet I guide people all over the world. What am I?

Answer: A compass

73. What always ends everything?

Answer: Letter G

74. Although my cow is dead, I still beat her. What a racket she makes!

Answer: A drum

75. You can only have it once you have given it.

Answer: Respect

76. Which word becomes shorter when you add two letters to it?

Answer: Short

77. You can have it, and be at it, but it never lasts forever.

Answer: Peace

78. A deep well full of knives.

Answer: Mouth

79. What kind of street does a ghost like?

Answer: Deadend

80. What jumps when it walks and sits when it stands?

Answer: Letter V

81. I am nothing but holes tied to holes, yet I am strong as iron.

Answer: A chain

82. He’s small, but he can climb a tower.

Answer: An ant

83. What is bought by the yard is worn by the foot?

Answer: Carpet

84. What ship has no captain but two mates?

Answer: Courtship

85. Although I’m far from the point, I’m not a mistake. I fix yours. What am I?

Answer: An eraser

86. I have three hundred cattle, with a single nose cord.

Answer: Beads

87. Which bow can’t be tied?

Answer: Rainbow

88. Poorly behaved children often find themselves sitting in these.

Answer: Corners

89. Which popular cheese is made backward?

Answer: Edam

90. In my life, I die twice, once wrapped in silk, once covered in dust.

Answer: A caterpillar

91. What letters are easily found in every single day of the week?

Answer: D-A-Y

92. What’s left when you take an ant out of a plantain?

Answer: Something plain.

93. Where Is 11 2=1?

Answer: In watches

94. What happens when you throw a blue rock into the yellow sea?

Answer: It sinks

95. What runs around the yard without moving?

Answer: A fence

96. Tires a horse, worries a man. Tell me this riddle if you can.

Answer: A saddle

97. I’m in cooper but not in a dog. I’m in percent but not in money. What am I?

Answer: Letter C

98. What is it that after you take away the whole, some still remains?

Answer: Wholesome

99. What tastes better than it smells?

Answer: A tongue

100. He has married many women but has never been married. Who is he?

Answer: A priest

101. What happens if you throw a white hat into the black sea?

Answer: The hat gets wet

102. What kind of umbrella do most people carry on a rainy day?

Answer: A wet one

103. What type of son does no parent want?

Answer: An arson

104. What kind of tree can you carry in your hand?

Answer: A palm tree

105. What jumps when it walks and sits when it stands?

Answer: A Kangaroo

106. A father’s child, a mother’s child, yet no one’s son?

Answer: A daughter

107. What travels the world while stuck in one spot?

Answer: A stamp

108. How can you drop a raw egg onto a concrete floor and not crack it?

Answer: Concrete floors are hard to crack.

109. What’s as big as an elephant but weighs absolutely nothing?

Answer: Elephant’s shadow

110. What word starts with IS, ends with AND, and has LA in the middle?

Answer: Island

111. What moves faster: heat or cold?

Answer: Heat because you can always catch a cold.

112. Forwards I’m heavy, but backward, I’m not. What am I?

Answer: A ton

113. Can you add one mathematical symbol in between 55555 to equal 500?

Answer: 555-55 = 500

114. What made the lady run around her bed?

Answer: So as to catch up on her sleep.

115. Why can’t a woman living in the U.S. be buried in Canada?

Answer: Because she is still alive.

116. If five alligators can eat five fish in three minutes, how long will 18 alligators need to eat 18 fish

Answer: Three minutes

117. What has four wheels and flies?

Answer: A garbage truck

118. What bird can lift the most weight?

Answer: A crane

119. What goes up as soon as the rain comes down?

Answer: An umbrella

120. The more you take, the more you leave behind. What am I?

Answer: The footprints

121. If a rooster lays an egg on top of the barn roof, which way will it roll?

Answer: Roosters do not lay eggs

122. How can you lift an elephant with one hand?

Answer: You cannot because the elephant does not have hands.

123. I have teeth but can’t eat. What am I?

Answer: A comb

124. People buy me to eat but never eat me. What am I?

Answer: The plate

125. What always goes to bed with its shoes on?

Answer: A horse

126. What belongs to you but gets used by everyone else more than you?

Answer: Your name

127. Why is the math book sad?

Answer: Because it has problems

128. It can be cracked, it can be made, it can be told, it can be played. What is it?

Answer: A joke

129. If you have a bowl with six apples and you take away four, how many do you have?

Answer: The four you took

130. How do you make the number one disappear?

Answer: Add a ‘G,’ and it’s gone!

131. How can you go 25 days without sleep?

Answer: Sleep in the night.

132. What never asks a question but gets answered all the time?

Answer: A telephone

133. What is it that lives if it is fed and dies if you give it a drink?

Answer: A fire

134. What is a tornado’s favorite game?

Answer: Twister

135. I’m where yesterday follows today, and tomorrow is in the middle. What am I?

Answer: Dictionary

136. What type of dress can never be worn?

Answer: Address

137. What has one eye but cannot see?

Answer: A needle

138. What can’t be used until it is broken?

Answer: A Coconut

139. What is the end to which we all like to come?

Answer: Dividend

140. When is 1500 plus 20 and 1600 minus 40 the same thing?

Answer: Military time

141. What is always coming but never arrives?

Answer: Tomorrow

142. Why are movie stars always cool?

Answer: Because they have so many fans.

143. What do you call a man in a hole?

Answer: Doug.

144. Are there any good jokes about sodium?

Answer: (Na!)

145. Why did the banker quit her job?

Answer: She lost interest.

146. What happened to the lion when he ate the clown?

Answer: He felt funny, of course.

147. What did the inventor of the door-knocker win?

Answer: The no-bell prize.

148. I can be as thin as a picture frame, but my insides have many things you can see.

Answer: A television

149. What occurs once in a minute, twice in a moment, and never in one thousand years?

Answer: The letter M

150. How many double-digit numbers are there?

Answer: 92

These tricky questions for kids are definitely going to help you improve your kid’s creative thinking skills. Spend some fun time with your kids with these exciting questions and answers. 

Also Read:

Maths Puzzles for Children
‘What Am I Riddles’ for Kids with Answers
Rebus Puzzles for Children

This post was last modified on May 13, 2022 5:25 pm

Recent Posts

6 Winter Products That Will Change Your Life With a Colicky Baby

Being a new parent is one of the most underrated and demanding jobs out there.…

November 17, 2022

Influenza Vaccination During Pregnancy – Why Is It Important?

Influenza may be easily mistaken for the common cold! But influenza is far more serious…

November 15, 2022

Changing Seasons and Influenza – How Annual Flu Vaccination Helps!

As soon as monsoon or winter arrives, somebody in the family may catch the flu,…

November 15, 2022

Baby Skincare Regime for First-Time Parents

The thrill of becoming a parent for the first time is incomparable! Along with all…

November 4, 2022

Meningococcal Vaccination for Students Going Abroad

When planning for further studies, it is essential to checklist all the important requirements. Besides…

October 28, 2022

Vaccination for Meningitis in Children

During infancy, childhood, adolescence, and young adulthood, children are vulnerable to several infections. One such…

October 28, 2022